Nyhed

DN Hillerød siger nej til sti gennem Bøllemosen

Hillerød kommune vil lave sti gennem §3-beskyttet mose.

Så er turen igen kommet til Bøllemosen. Sidste forsøg var en asfaltret parkeringsplads i en af de efterhånden få bevaret oprindelige moser i vores bymidte. Bøllemosen er et såkaldt § 3 beskyttet område, hvor der skal tages særlige hensyn til dyrelive og fauna. Denne gang er der kommet fokus på en plan fra 2018 hvori der er åbnet op for et sti forløb der gå gennem mosen. 

Nu forsøger man gennem kommuneplanen at realisere dette forslag. For borgere der kommer i området vil man nok stille sig uforstående overfor dette forslag, da der allerede er to muligheder for at få forbindelse både for gående og cyklende til det øvrige sti system der forbinder området op til Rådhuset (Trollesminde) og Thorsvang. For os er det ganske uforståeligt at man nu vil have en tredje mulighed, ovenikøbet i et beskyttet område. 
Vi har i Hillerød nok snart rekord i erstatningsnatur. Bøllemose bør bevares som den er, erstatningsnatur gir på ingen måde den natur tilbage som er taget. Hvis man gerne vil bruge nogle penge på at skabe nogle sammenhængende sti og vandreruter er der mange andre oplagte muligheder for dette. 

Hillerød kommune er med i der landsdækkende initiativ der skal sikre mere vild natur, det starter med at frede Bøllemosen for asfalt og trampe sti.
Kære politiker: Bevar noget af vores oprindelige natur, bevar Bøllemosen for fremtiden.

Bestyrelsen i Danmarks Naturfredningsforening i Hillerød.

Relaterede nyheder